Terroir
Wijnjaar na wijnjaar is het wijnmaken bij Domaine de la Baume bijgeslepen en aangepast om te voldoen aan de eisen van de internationale markten. De missie is het produceren en het op de markt brengen van moderne wijnen die alleen de allerbeste wijnstijlen van de regio reflecteren. Vervolgens worden de wijnen als herkenbaar merk in de categorie Vin de Pays d’Oc neergezet. Het was een stijle leercurve over grond en klimaat en het toepassen van goede wijnproductietechnieken uit de Nieuwe Wereld om het beste te halen uit de klassieke Franse druiven zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.
La Baume heeft door de jaren heen uitstekende relaties opgebouwd met haar druivenleveranciers in de Languedoc-Roussillon en heeft hen aangemoedigd in te zetten op het produceren van kwalitatief hoogwaardig fruit.
Naast de geïntegreerde aanpak is La Baume inmiddels uitgegroeid tot het toetsingsinstituut voor innovatie in de regio. Het was bijvoorbeeld het eerste bedrijf dat het koele avondoogsten introduceerde in de Languedoc en recent nog pionierde met de (her)introductie van schroefdoppen in Frankrijk.
“All of our work consists of revealing the qualitative potential of grapes harvested when fully ripe” Solange Dremière, œnologist.